quan somric content de veure't
Quan la nit es fa més neta
quan m'abraço al teu cos
i les llums de colors
m’il·luminen nit i dia
les encén el teu somriure
quan et parlo amb el cor.
Bé, això ja ha arribat al seu final. La meva experiència en relació amb la creació i el manteniment del meu bloc, puc dir que ha sigut molt positiva, perquè he après maneres de fer diferents, ser més constant a l’hora de portar al dia al bloc (encara que ho tingués gairebé tot a esborranys!! jeje). En fi, experimentar i aprendre d’això que en diuen avaluació continuada!.
He après tot divertint-me i experimentant amb els diferents programes treballats a classe, perquè això sí quan no em sortia una cosa no parava de tocar-ho tot, apretant botons fins que em sortia!.
La primera és el vídeo amb la lectura feta a comunicació. Guardo un molt bon record d' aquesta activitat, perquè engloba un text gravat prèviament amb l'audacity amb unes imatges i una música de fons fets amb el movie maker. En un primer moment em vaig sentir incapaç de fer-ho, però amb il·lusió i ganes de seguida me'n vaig ensortir, i em vaig sentir satisfeta amb mi mateixa d'haver-ho conseguit!.
I la segona activitat és el projecte Jclic. Crec que és un bon recurs per tal de que els infants aprenguin jugant. Pots treballar gairebé totes les matèries a través del joc i és fantàstic! De ben segur que un cop estigui en una escola, realitzaré més d'un joc i de dos amb aquest programa, per tal de que els nens i nenes aprenguin diferents conceptes divertint-se.
Bon Nadal i Feliç any nou a tothom!!!! Una abraçada ben gran!!!.
Els Hoyt... un vídeo on es reflexa la superació personal, tant d'un pare com d'un fill.
L'amor traspassa fronteres. Tot es possible mentre hi creguis.
Moltes gràcies per ensenyar-nos el vídeo d'aquesta commovedora família Juanjo...
Slideshare és un espai gratuit on els usuaris poden enviar presentacions Power Point, que després queden emmagatzemades en format “flash” per ser visualitzades on line. És una opció interessant per compartir presentacions a la xarxa. Adment arxiu de fins 20 Mb, sense transiciones entre diapositives.
Una vegada hem pujat el power i l’hem processat, el converteix en format “flash”, i ja el tenim disponible per penjar-lo al nostre bloc.
El tutor a l’aula d’acollida ha d’acompanyar al nouvingut a créixer, a aprendre.
Parlem dels sentiments de l’alumne, la metodologia, l’estructura a les aules el tutor,...
Les escoles d’avui en dia ja no són com eren antigament. Ens trobem davant d’una microsocietat a les aules, amb un multiculturalitat que hem de cuidar, respectar i ajudar. Com a futures mestres hem de tenir molt present els seus sentiments, acompanyar i guiar els infants en el seu aprenentatge
Us penjo el vídeo que vam passar a classe per si el voleu tornar a veure :-)
No et preocupis si ho has deixat a mitges: Google Docs et permet guardar el document com el tinguis, i posteriorment tornar-ho a reprendre.
A pocs dies de La Marató de TV3, moltes persones poden dir que hi col.laboren des de fa mesos en haver adquirit la Samarreta Solidària El Penedès.
Tots els beneficis de la seva compra, amb talles per adults i petits a 10 € la unitat, van a parar a aquest esdeveniment anual. Aquest any les donacions seran per a la investigació de les malalties minoritàries. TV3 dedicarà unes 15 hores de programació del proper 13 de desembre a recaptar fons per aquesta causa.
La Penedesfera, la Comunitat de Blocaires i persones interessades en les TIC del Penedès varen comprometre’s, des de l’estiu, en aquest objectiu, quan es van posar 1.500 samarretes a la venda en esdeveniments puntuals com el Vijazz de Vilafranca del Penedès i en d’altres celebracions multitudinàries com el Cavatast de Sant Sadurní d’Anoia.
Abans del programa de televisió es podrà adquirir la samarreta a la mostra Subirats Tasta’l de Sant Pau d’Ordal (Subirats), el 6 de desembre, i a la Festa de Santa Llúcia de Gelida, el mateix 13 de desembre. A més a més dels punts de venda disseminats per tot el territori penedesenc, també es pot aconseguir la samarreta comprant-la per internet al Portal de la Penedesfera www.penedesfera.cat
Aquesta és una activitat que ha despertat moltes simpaties i que durarà tot l’any. No hauria estat possible sense la col.laboració de l’equip de Cava&Twitts, creador de la imatge de la samarreta a les 2es Jornades de la Penedesfera, l’Institut d’Estudis Penedesencs del qual la Penedesfera és la secció TIC qui ha finançat l’operació, i l’estudi de comunicació Tres Interactiva, el qual ha fet l’estampació.
Tanmateix cal esmentar tot un reguitzell d’esdeveniments puntuals, a més a més dels ja comentats anteriorment, que han col.laborat amb la venda i són: parada de la Plataforma per un Vegueria Pròpia durant el Vijazz Penedès, Reunió Portal de la Penedesfera a Piera, Sopar del Barri de Torrentfondo de Sant Llorenç d’Hortons, Concert de Lax’n'Busto a Cal Sergi Sabaté de Sant Sadurní d’Anoia, parada al Mercat de Vilafranca del Penedès de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Concert de Jazz al Castell de Gelida, parada prèvia a la Marxa de Torxes de Vilafranca del Penedès de l’Institut d’Estudis Penedesencs, parada conjunta de l’Institut d’Estudis Penedesencs i Omnium Cultural a Vilafranca del Penedès, i parada a l’ECO Sant Cugat Sesgarrigues de l’Institut d’Estudis Penedesencs.
Les persones interessades en col.laborar venent la samarreta cal que utilitzin l’adreça electrònicapenedesfera@penedesfera.cat. I no només per vendre-la ocasionalment sinó per col.laborar-hi com a punt de venda estable complint els objectius de la iniciativa:
* Promoure turísticament el Penedès recolzant els esdeveniments relacionats. * Cercar la màxima col.laboració d’entitats i particulars en una iniciativa comuna pel Penedès. * Recaptar fons per la causa solidària de La Marató de TV3.
Aquests són tots els punts de venda de persones, entitats, empreses i administracions que tenim fins al moment actualitzats oportunament al Portal de la Penedesfera que estan col.laborant amb aquesta causa solidària. Sense ells no hauria estat tampoc possible la difusió que ha assolit i s’ha d’agrair i molt el seu compromís:
Seus de l’Institut d’Estudis Penedesencs (Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell) Patronat de Turisme de Sant Sadurní d’Anoia Vinateria Lluquet (Gelida) Cava Butí Masana (Sant Sadurní d’Anoia) Botiga de Puck Import, S.L. (Vilanova i la Geltrú) Ajuntament de Santa Oliva Oficina de Turisme de L’Arboç Centre d’Interpretació del Castell de Gelida Centre Cívic L’Estació (El Vendrell) Centre Cívic de Comarruga (El Vendrell) Oficina de Turisme de Cunit Patronat de Turisme de Calafell Hostal del Castell de Gimenelles (Sant Jaume dels Domenys) Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de Calafell Punt d’Informació Juvenil (PIJ) “Can Rossell” de l’Arboç Jove Baix Penedès (El Vendrell) Patronat de Turisme de Subirats
La novel·la transcorre en els primers anys cinquanta, Bernhard Schlink relata la historia, en primera persona, com un adolescent de quinze anys que s'enamora d'una dona vint anys major a partir d'una trobada casual. El text és breu, és una història contada pas a pas i de manera retrospectiva. L'adolescent es diu Michael Berg i tot gira entorn d'una història d'amor entre ell i Hanna Schmitz. L'amor, una de les principals variables de la història, és una mostra de l'efervescència eròtica que la desmesura i la novetat poden produir. Michael caminant un dia se sent mal i ha de ser ajudat per Hanna, aquí comença tota una relació eròtica que mai podrà oblidar. Els dos amants s'aniran aproximant, primer serà solament físicament però a mesura que progressin amb la seva relació avancessin amb el seu contacte mental. Abans dels seus relacionis Hanna sempre demana Michael que li llegeixi en veu alta fragments de Tolstói, Goethe, Schiller, Dickens... Gràcies a això, i a la inspiració vocacional cap a l'estudi que li inculca la seva nova amant, Michael passa de ser un estudiant mediocre a ser un complet alumne, començarà a donar valor al món cultural, un món que Hanna vulgues rebre d'ell. Aquest fet serà un fil conductor a una història futura, el motiu pel qual Michael descobrirà una veritat sobre la seva estimada: el seu analfabetisme, Michael comprendrà perquè volia que li llegís, perquè mostrava interès davant uns llibres, i perquè se sentia absorbida per tot el que li contava.
El llibre presenta una idea principal relacionada amb la culpa. L'analfabetisme, és la clau d'elaboració d'una culpa, col·lectiva però també individual, que al El Lector adquireix, a més, tot el pes moral d'una generació que es troba amb els que van sobreviure en els dos sentits de la Segona Guerra Mundial (uns, darrere de la recerca de justícia o informació; i altres, ocupant diversos llocs de figuració pública en aquests primers anys posteriors). El ressalta el sentiment de culpabilitat del món alemany enfront del jueu, com un passat que marca el present de qui no va viure ni va participar d'això. Les noves generacions alemanyes són considerades igual de culpables com ho van anar els seus progenitors. En aquest punt del llibre, s'obre una visió del que va haver de viure la gent en la postguerra, quan ells lluitaven per un futur millor, eren vistos solament pel seu passat, la nova generació va haver de prendre les regnes de la seva nació i jutjar el que s'hisso, però és molt fàcil jutjar les accions una vegada comeses però, que hauríem fet molts en el seu lloc? Aquesta és una pregunta que Hanna dirigeix al jutge, ella se sentia obligada, havia de complir un treball, segurament havent estat en el seu lloc, nosaltres també hauríem seleccionat qui havia d'anar a la mort i qui no. A més sempre existeix l'excusa que d'estar obeint ordenis, però aquesta excusa no pot redimir el que un comet, com éssers humans som conscients de les nostres accions, i per això hem de tenir suficient criteri per a saber què està bé i que no. Un tema que em sembla tenen també rellevància en el relat, és el de la solidaritat, que podria ser el propòsit general de l'escriptor, una solidaritat davant un rostre humà, una dignitat cap a a l'home, un respecte cap a la vida. Aquesta és l'aporti que fa el conductor d'un automòbil a Michael; però si els alemanys hagueren de respectar la dignitat i vida dels jueus, per què no respectar també la vida de Hanna? Ella està pagant pel que tota una societat va cometre, i encara així no va participar d'això tan activament com molts creuen.
Bernhard Schlink, nascut a Alemanya en 1944 (el mateix any que va tenir fi la segona guerra mundial), és part d'una generació tallada pel reflex de la culpa i la vergonya de ser descendent directe de punts que, d'una forma o altra, van col·laborar amb el genocidi. Al Lector això no és un detall, sinó el lloc des d'on es construïxen els personatges.
L'obra no fa més que actualitzar la pregunta sobre què fer amb un holocaust que sobreviu i se superposa a la generació següent. Schlink planteja el desafiament que la lectura té en aquest cas: resumir la història dels personatges però, alhora, encarnar una de les facetes més cruels de la història del Tercer Reich i ho fa des de l'únic punt possible encara que problemàtic, el moral. Quan parla de l'holocaust ho fa d'una manera que es limita solament a descriure, el que em sembla insuficient doncs li dóna poc valor a la idea que Schlink com a escriptor i com alemany desitja plasmar en la seva obra.
Recomanaria aquest llibre, pels aficionats als temes de l’holocaust que volen endinsar-se una mica més a la ment dels alemanys.
Dilluns, 16 de novembre: Visita al Jardí de Cordes de Cerdanyola del Vallès. Els Jardins de Cordes són un nou concepte d'activitats lúdiques i pedagògiques que es desenvolupen a l'entorn natual. La sortida ens ha permès participar de foma entusiasta en l'execució del circuit de cordes, autosuperar-se a nivell personal en els moments de dificultat que presenti l'activitat, col·laborar, donar suport i ajudar als nostres companys/es al llarg de l'activitat.
Dimarts, 17 de novembre: Visita a Fundació Miró. La Fundació té la col·lecció pública més completa de l’obra de Joan Miró, integrada per pintures, escultures, ceràmiques, tèxtils, gravats i dibuixos de l'artista de totes les èpoques. Em va fascinar, la veritat, ens va ajudar a conèixer més el Miró treballat a classe. Encara que personalment crec que hagués pogut ser més profitós, vam entrar en grups perquè som un grup molt gran i des del meu punt de vista un museu s’ha de contemplar sol, i deixar-se portar amb el que un sent quan està davant d’una obra.
Dimecres, 18 de novembre: Visita a una biblioteca infantil. Des del seminari, el Francesc Garreta ens va demanar que féssim un petit treball sobre les biblioteques infantils. Jo vaig escollir la del meu poble, Vilafranca, i em va sorprendre gratament la quantitat de tallers, activitats, exposicions, etc. que realitzàven els més petits. No ho hagués dit mai!.
Dijous 19 de novembre: Visita a l’escola Joan XXIII. La seva missió: Promoure una educació innovadora, compromesa i personalitzada que satisfaci les demandes del nostre entorn, atenint-nos a criteris de promoció social i qualitat.Ens van portar a un edifici paral·lel a l’escola, el CETEI, on disposen d’ordinadors destinats per a la gent del barri, on fan classes d’informàtica als avis dels nens,... També hi tenien una ràdio i una sala de grabacions.Després ens van portar ja a veure els nens i nenes. Hi havia una aula amb diferents racons de joc simbòlic (perruqueria, una fruiteria, una secció de metges,...) on principalment es treballava la formació d’hàbits, començar a elaborar la seva autonomia personal, aprendre a viure en grup,... El que em va cridar més l’atenció va ser que els nens/es ja tenien incorporades les noves tecnologies en alguns jocs, fent servir les pissarres digitals, magnètiques, ordinadors,... em va sorprendre la facilitat en què els feien servir i amb la rapidesa com ho aprenien!.
Divendres, 20 de novembre: Anem a l’auditori!. Hem fet dues visites. La primera al Museu de la Música on hem fet un recorregut pel silenci sonor, el so ( el temps i l’espai, la modulació, el color i la música com a llenguatge), els orígens comuns de la nostra música, el naixement de la polifonia, l’esperit humanista i el domini de la polifonia, la nova música (el sentit harmònic del barroc), els grans instruments de teclat, els corrents nord-europeus (la producció musical al classicisme), la individualitat al romanticisme, els nous colors i la indústria del sol al segle XIX, la guitarra un diàleg permanent entre la música popular i culta, la tradició i la música popular, viatges els homes viatja la música (África negra, el món islàmic, índia i nepal, …)
I la segona, hem anat a veure l’assaig general al Concert per a escoles d’educació infantil: Corda Descorda. Corda i descorda és un concert pensat per a nens i nenes des dels 2 anys.Com el seu nom indica, els protagonistes del concert són els instruments de corda. Cinc instruments de corda fregada: dos violins, viola, violoncel i contrabaix i un instrument de corda pinçada, la guitarra. En algunes peces s’incorporen dos instruments electròfons que són el violí elèctric i la guitarra elèctrica. Les peces combinen estils molt diferents que van des de cançons infantils tradicionals, música clàssica, música d’autors contemporanis i alguna peça de música moderna. Al llarg del concert hi ha gags que fan de nexe entre una peça i l'altra. El concert està pensat perquè els nens i nenes que hi assisteixin puguin sentir- se molt aprop dels músics i de la música.Hem gaudit com a infants escoltant la música!!!. Emocionant!.
I aquí teniu el nostre vídeo! Esperem que us agradi!!!.
Anna, Núria i Laia.